Ergonomiprodukter på kontoret?

Ergonomiprodukter på kontoret kan være til god hjelp for å bekjempe og avlaste muskel- og skjelettplager. Man tilbringer mange timer på kontoret iløpet av et år – har man da en dårlig tilrettelagt arbeidsplass vil risikoen for irritasjon i muskel og skjelett kunne øke.

Det første man skal tenke på er å innrette kontoret slik at det innbyr til mest mulig variert arbeidsstilling. Tanken bak dette tiltaket er at enhver statisk posisjon over tid, uansett hvor «ergonomisk riktig» den måtte være, vil øke risikoen for plager.

Ergonomi.no – Ergonomiprodukter har godt utvalg i ergonomiprodukter.

Variasjon kan man få på flere måter. Man kan for eksempel benytte et Hev/Senk bord slik at man varierer mellom å sitte og stå. Man kan benytte to typer stoler – en flott avlastningsstol er – Swopper. Denne stimulerer ryggmuskulaturen til å «jogge mens man sitter» som produsenten bruker som slagord.

Når det gjelder mus kan man variere mellom tradisjonell mus og Rollermouse eller Mousetrapper eventuelt en Vertikal Mus. Disse produktene gir en annen belastning på muskulaturen enn tradisjonell datamus. Man blir også tvunget til å manøvrere musa inntil kroppen, noe som man tror gir en bedre avlastning på nerve, muskel og skjelett i forhold til tradisjonell mus hvor man til tider strekker seg etter musa.

Har man ikke en kontorstol eller bord, hvor man har god underarmstøtte, er Buen Underarmsstøtte en smart og enkel løsning. Tanken med underarmsstøtten er å gi avlastning til nakke/skuldre. Såkalt «musearm-plager» kan i endel tilfeller skyldes drag/strekk i nervene fra nakken, for eksempel på grunn av manglende underarmsstøtte. Underarmsstøtten passer også perfekt sammen med Rollermouse eller Mousetrapper

Det skal også nevnes at i tillegg til å innrette arbeidsplassen sin for variasjon er det veldig viktig for forebygging av plager å være aktiv utenom arbeidstid. Enkel trening iform av sykkel, løping, svømming, rask gange vil hjelpe både kropp og sjel. Lett utholdenhetstrening viser seg å stimulere hjernen mer positivt enn bare styrketrening – Brain Rules

Her på siden anbefales selvfølgelig manuellterapi dersom man skulle vurdere behandling. Ta gjerne kontakt med Arena Manuellterapi og fysioterapi på Fornebu, Telenor Arena om du vurderer behandling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg meg flere steder:

Du finner info fra meg på følgende steder.