Kognitiv adferdsterapi for trøblete kroniske rygger

I to dager nå har jeg vært på del-samling i videreutdanning innen Kognitiv adferdsterapi. Veldig spennende og et nyttig verktøy som jeg tror vil kunne bli til stor hjelp for meg selv og mine pasienter 🙂 Kognitiv Terapi for kroniske smerter er det gjort en god del forskning på og det har vel kanskje fått en «boom» i popularitet de siste årene. Jeg tror det er nyttig for meg som Manuellterapeut å kunne endel om Kognitiv Terapi (ganske innlysende :)), og jeg kom igår hjem til et blogginnlegg fra den supre bloggen HealthSkills som understøtter mine to inspirerende dager på utdanningen 🙂 Den ene studien har jeg skrevet om i dette innlegget også: Kognitiv Terapi ved Kroniske Ryggplager.

If you’re wanting a simple outline of the rationale for, and the content included in a CB group programme, this paper certainly delivers.  It’s got a good number of references, and although brief, provides the sort of summary that a technically-minded health policy group could cope with.  Abbreviated a little more, it would be a useful summary for a group of managers.

Anbefaler hele innlegget og selvfølgelig artiklene det er referert til for de spesielt interesserte. Det kommer mer iløpet av dagen på HealthSkills om disse studiene.
Group Based CBT for troublesome Low Back Pain

Referanser:

Hansen, Z., Daykin, A., & Lamb, S. (2010). A cognitive-behavioural programme for the management of low back pain in primary care: a description and justification of the intervention used in the Back Skills Training Trial (BeST; ISRCTN 54717854) Physiotherapy, 96 (2), 87-94 DOI: 10.1016/j.physio.2009.09.008

Lamb, S., Hansen, Z., Lall, R., Castelnuovo, E., Withers, E., Nichols, V., Potter, R., & Underwood, M. (2010). Group cognitive behavioural treatment for low-back pain in primary care: a randomised controlled trial and cost-effectiveness analysis The Lancet, 375 (9718), 916-923 DOI: 10.1016/S0140-6736(09)62164-4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg meg flere steder:

Du finner info fra meg på følgende steder.