Qiqqa for manuellterapeuter – holder styr på PDF’ene

Qiqqa er et veldig bra program for å organisere forskningsartikler man har på PDF. Etterhvert har man jo en goood del av disse og det å organisere de fornuftig er for meg ikke alltid like lett. Qiqqa er absolutt noe å teste ut dersom du vil organisere dine PDF’er bedre, og det er gratis 🙂
Det er mange ting jeg liker ved Qiqqa. Blant annet liker jeg godt muligheten for å «tagge» artiklene. Det gjør at det er veldig lett å søke opp aktuelle artikler senere, jeg trenger ikke organisere artiklene i spesielle mapper slik jeg gjerne gjorde tidligere. Qiqqa søker også automatisk etter nye artikler i en valgt mappe. Det fungerer veldig fint, jeg lagrer alle nye artikler i samme mappe og Qiqqa scanner denne mappen automatisk for nye artikler. Har man ikke fullstendige opplysninger på forfatter, årstall etc søker man enkelt opp dette og importerer ved et tasteklikk BibTex informasjonen – og vips artikkelen har riktig navn, årstall, forfattere, tidsskrift etc. Søkefunksjonaliteten i programmet er veldig sterk, da programmet scanner hele PDF’ene selv, som muliggjør søk på alt i artiklene.
Qiqqa har også en webversjon som gjør det mulig å holde sitt bibliotek tilgjengelig uansett hvor man er i verden. Har du en PC/MAC tilgjengelig har du ditt bibliotek tilgjengelig. Minnepenner, epost frem og tilbake er derfor historie. Denne funksjonen fungerer veldig bra, så er jeg hjemme eller på jobb har jeg artiklene jeg måtte ønske. Qiqqa fungerer også fint via webbrowser for Iphone og Android, så jeg har tilgang til artiklene mine virkelig overalt.
I Qiqqa kan jeg også notere på PDF’ene digitalt. Tanken med dette er at man kan notere på selve PDF’en som man gjerne gjør ellers med penn på utskriftsversjonen.
Eneste lille minus er at man ikke kan «cite-as-you-write». Det vil si at man ikke kan kopiere inn referansen i en powerpoint eller annet dokument i ønsket stil. For meg er dette ikke noe problem, men for de som er forskere på fulltid og skriver mye artikler selv vil dette være et ganske stort minus.
Konklusjon: Test ut Qiqqa, det er utrolig nok også gratis 🙂
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg meg flere steder:

Du finner info fra meg på følgende steder.