Manuellterapeuters rolle som sykemelder lite kjent

Dette var ingen bombe. Kona mi veit jo knapt hva manuellterapi er 😉 haha. Men fysioterapeuters omdømme i befolkningen er veldig bra, så det var jo fint da. Men vi har en jobb å gjøre for at manuellterapi/manuellterapeuters rolle skal bli mer kjent, kanskje kan man bare kalle seg «fysioterapeut med spesialisering på muskel og skjelett». Det er kanskje enklere å få ut til folket? Den internasjonale foreningen for manuellterapeuter tok i 2010 (tror jeg det var) inn fysioterapeut i sin tittel, International Federation for Orthopeadic Manipulative Physical Terapists.

Manuellterapi og sykemelding

Anyway, dette er ingen politisk blogg, men jeg fronter jo selvfølgelig gjerne manuellterapi så da gjør jeg en liten jobb for manuellterapien, og vår rolle som sykemelder kan kanskje bli litt mer kjent. Her er en liten teaser på innlegget fra manuellterapigruppen.no, les selvfølgelig hele originalen der. Veit du ikke hva manuellterapi er, så les her.

Markedsanalyseselskapet Synovate har nylig gjennomført en kartlegging av fysioterapeuters omdømme i befolkningen. Undersøkelsen viser blant annet at det er svært stor tiltro til fysioterapeuter når det gjelder behandling av muskel- og skjelettplager. Kartleggingen viser også at få kjenner til at manuellterapeuter har henvisnings- og sykemeldingsrett.

Manuellterapeutenes servicekontor har også publisert en informasjonsvideo med en fantastisk skuespiller-manuellterapeut-prestasjon :). Absolutt verdt en titt:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg meg flere steder:

Du finner info fra meg på følgende steder.