Hvorfor er vitenskap fantastisk?

I disse tider med  #folkeopplysningen  på TV så får jeg mer spørsmål fra pasienter vedrørende behandling som baserer seg på vitenskap i forhold til mindre vitenskapelige. Jeg har delvis sett noen av programmene og jeg har stort sett likt det jeg har sett. #MT    #Manuellterapi   #Fysioterapi  

Men hva svarer jeg sånn generelt på disse spørsmålene? Typisk er det noen som lurer på hva jeg synes om vitenskap vs mindre vitenskaplige behandlingsmetoder. Og hvorfor det ikke er tilfredsstillende for vitenskapen at naboen ble bra av den og den behandlingen. Les hele og se de flotte illustrasjonene og korte infofilmene, men kort summert:

Vitenskap er fantastisk fordi vi ikke er det :). Vår evne til å oppfatte ting er begrenset og ofte feil, våre minner er begrenset og ofte feil, og vårt sinn forvrenger virkeligheten selv når informasjonen er rett foran oss. Vitenskap hjelper oss å overvinne våre egne begrensninger i den grad vi er i stand til det.

Principally, science is awesome because we are not. Our ability to perceive things is limited and flawed, our memories are limited and flawed, and our minds are filled with biases that distort reality even when the information is right in front of us. Science helps us overcome our own limitations (to the extent we are able).

Embedded Link

Lecture 1: Why is Science Awesome? #Emerson #SC214
[This fall, I'm teaching a course at Emerson College called

Google+: View post on Google+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg meg flere steder:

Du finner info fra meg på følgende steder.

3 Responses to Hvorfor er vitenskap fantastisk?

  1. Psykologonline 11. september 2012 at 07:36 #

    Enig med deg, og noen ganger undrer det meg hvorfor så mange mennesker "lukker øynene" for videnskapen, og fx fullt og fast tror på den spirituelle tilgangen til et bedre liv. En tilgang som kan være god ift. selvutvikling, men ikke så god til mennesker der sliter i livene sine  (tror jeg)

  2. Vegard Ølstørn 11. september 2012 at 18:35 #

    Godt kommentert. Du så kanskje denne idag også…fin kommentar http://m.db.no/2012/09/11/kultur/helse/debatt/alternativ_medisin/alternativ_behandling/23352599/?www=1

  3. Psykologonline 11. september 2012 at 23:33 #

    Takker for linken, den skal nærleses 🙂

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge