Hvordan påvirker stress helsen vår?

Etter Nasjonal Smerteforening sin fagkonferanse for noen uker siden ble jeg via Prof Edvin Schei sin plenumsesjon oppmerksom på ACE studien i USA (http://acestudy.org/). Via denne igjen har jeg kommet over Dr Gabor Mate sitt arbeid på stress og sykdom. Denne videoen er veldig tankevekkende og nærmest provoserende til en viss grad.

Han hevder at kreft, ALS, MS samt andre kroniske lidelser er et resultat av stress som han forklarer i en bio-psyko-sosial modell. Tar man arbeidet til +Robert Sapolsky og andre på hvordan stress påvirker menneskekroppen henger dette på greip, selv om det er tankevekkende.

Slik jeg ser det så er Sapolsky mye mer forsiktig med å dra disse direkte sammenhengene som Mate gjør, selv om det vitenskapelige grunnlaget er mye av det samme. Se evt denne serien Stress and the Body av Sapolsky her: http://goo.gl/4egLY.

Most of the stress in human beings are emotional and the biggest stress of all is trying to be who you are not.

Ønsker du mer Mate stoff så er denne videoen også interessant på temaet stress og sykdom : http://goo.gl/P4MCU. Websiden til Mate er: http://www.drgabormate.com

#MT   #Stress  

Google+: Reshared 2 times
Google+: View post on Google+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Følg meg flere steder:

Du finner info fra meg på følgende steder.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge